- דיני חוזים
- מומחים לדין הזר
- ייפוי כוח מתמשך
- משפט מסחרי
- הדין האמריקאי
- דיני תעופה
- מטבעות דיגיטליים
- אשרות עבודה
- דיני עבודה
- תביעות ביטוח ונזקי רכוש
- פלילי
- מקרקעין ונדל"ן
- דיני צרכנות ותיירות
- קניין רוחני
- דיני משפחה
- דיני חברות
- הוצאה לפועל
- רשלנות רפואית
- נזקי גוף ותאונות
- תקשורת ואינטרנט
- מיסים
- תעבורה
- חוקתי ומנהלי
- גישור ובוררויות
- צבא ומשרד הבטחון
- ביטוח לאומי
- תמ"א 38
- פשיטת רגל
- תביעות ייצוגיות
- לשון הרע
- דיני ספורט
- אזרחויות ואשרות
- אזרחות זרה ודרכון זר
- ירושות וצוואות
- נוטריון
קופ"ח כללית אחראית למותה של אישה בדיקור מי-שפיר
שופט בית המשפט המחוזי בתל-אביב אמנון סטרשנוב קבע היום, כי קופת החולים הכללית וד"ר דוד ליפשיץ, אחראים למותה של סאדק מראר ז"ל, שמתה ב - 31.8.93 לאחר דיקור מי-שפיר שנעשה לה בשבוע ה- 18 להריונה. השופט דחה את המשך הדיון להוכחת הנזקים ולקביעת שער הפיצויים.
מראר הגיעה לדיקור בעקבות חשש למוות של עוברה. למנוחה נאמר, כי בדיקור קיים סיכון לעובר בפחות מ- 1%, אך היא לא הועמדה, לפי הנטען על הסיכונים לעצמה. בעקבות הדיקור - מתה כאמור האישה שניסיונות החייאתה לא צלחו.
התובעים (יורשיה של המנוחה), באמצעות עו"ד אורי קוזולובסקי, טענו כי פרט לעובדה שהאישה לא יודעה על הסיכון לעצמה בדיקור מי-שפיר, הדיקור עצמו, נעשה ברשלנות ללא ניקוי איזור הדקירה בבטן, וכתוצאה מכך נגרם לאישה זיהום שגרם למותה.
הנתבעים, שיוצגו ע"י עו"ד טליה קונפינו - שר, טענו כי לא הוכחה רשלנותם, ולא הוכח קשר בין ההסבר החלקי שניתן לה לבין מותה.
השופט קבע, כי ההסתברות שהאישה מתה מזיהום בגופה, עולה על ההסתברות שלא מתה מכך, ולכן נטל ההוכחה היה מוטל על הנתבעים, שלא עמדו בכך.
א' 000089/96 עזבון המנוחה ג'ומאנה מראר ואח' נ' קופ"ח של ההסתדרות הכללית בא"י ואח'
אתר המשפט הישראלי "פסקדין"
www.psakdin.co.il
פרסומת - תוכן מקודם
פסקדין הוא אתר תוכן משפטי ופלטפורמה המספקת שירותי שיווק דיגיטלי למשרדי עורכי דין,
בהכנת הכתבה לקח חלק צוות העורכים של פסקדין.
